Min blogg

Min blogg är min sida där jag kan och har all rätt att skriva ner mina egna tankar och funderingar kring livet. Jag kan skriva om det som gör mej glad i livet och om innehållet i mitt liv. Men ibland drar jag mej för att skriva om saker som tynger mej eller som jag tycker är jobbiga. Jag är rädd att blotta mej för mycket eller för att såra andra. Men ändå finns behovet att få skriva av mej där. Kanske få en kär reflektion av någon som kanske ser saken på ett annat vis.

Mitt som säkert många andras förhållande är upp och ner. Att få barn sätter verkligen relationen på sin spets. Det blir diskussioner som man inte hade en aning om skulle uppstå. Rätten till egen tid med kompisar, träningstid, rätten att få sova på mogonen, vem ska jobba? Vara pappa/mamma ledig, att finna tid för varandra, uppdelning av betalning i hushållet m.m. Listan kan göras oändlig.

Nu tycker jag att det börjar att fungera skapligt med rutinerna men snart är det dags för ombytta roller igen. Matte ska starta eget företag till hösten. Jag vill gå färdigt min utbildning som under hösten kommer innehålla mycket praktik. Jag vill även hinna jobba lite extra och vara mammaledig. Samtidigt som jag anser att Minou är för liten för dagis.

Jag tycker att Matte ibalnd har liten förståelse för att jag vill göra klart skolan och han klagar över det ibland. Han blir stressad över situationen med liten inkomst och strul med barnvakt. Jag hade gärna sett att vi delade på föräldraledigheten även under hösten eftersom Minou fortfarande är så liten och båda har egna åtaganden utöver föräldraskapet. Och jag absolut inte vill avbryta min halvklara specialistutbildning.
Men jag har lovat att han inte ska behöver bekymmra sej över min skolgång utan att jag ska fixa allting själv med Minou, skola, praktik och jobb.

Mamma åker tillbaka till Thailand i slutet av september så då försvinner det stödet och en bra barnvakt. Ibland funderar jag på att ha en barnflicka som kunde hjälpa mej men det är säkert för dyrt. Men jag är ganska bra på att pussla och kommer säkert klara av att pussla ihop mitt liv ytterligare ett år. Puhh det bara måste gå...




Kommentarer
Postat av: ztina

hej vännen!! du vet att ja gärna hjälper till med lillan om du vill. jag börjar jobba i sep men kommer vara ledig varje onsdag och kan även lägga mitt schema mycke som ja vill. men du vet att ja finns om du behöver hjälp.. å här finns även 3 till små änglar som älskar att leka =)

kramar Ztina

2010-08-12 @ 19:43:06
Postat av: Jossan

Ja du mkt ställs på sin spets med att få barn. Men jag tycker inte att du ska behöva lova att ta hand om allt för att med gott samvete gå klart din utbildning. Barnet har man ju tillsammans men jag känner igen det lite. Man får offra sig lite mer som mamma tror jag. Jag skulle ha skrivit c uppsats nu till exempel men det var ändå självklart att jag skulle vara den som "pausade" i det som jag höll på mig pga Joels jobb. Jag älskar att få va hemma även om jag nu kommer läsa en distanskurs, ju mer poäng desto bättre :-) men det känns ändå som om det varit trevligt om valet funnits. Drömde nånstans om att Joel skulle varit ledig samtidigt som jag skrev c uppsatsen vilket skulle innebära mkt tid tillsammans.



Nova började på förskoöan strax efter ett och det gick alldeles utmärkt ! Det finns inte dagmammor där du bor ? Ibland kan ju det kännas lugnare på något vis även om jag föredrar förskola i längden (kan det bero på yrkesvalet hehe) !



Hoppas det löser sig för dig !

2010-08-13 @ 08:08:37
URL: http://dekallarmigjossan.blogspot.com
Postat av: miranda

Tack Ztina vad gullig du är. Det ska jag absolut ha i åtanke men jag tror det skulle bli lite slitigt för dej med så månmga barn...:) KRAM!

2010-08-13 @ 10:24:13
Postat av: ztina

absolut inga problem.. bara kul! brukar ha andra barn här =)

2010-08-13 @ 14:16:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0