Tallin

Nyss hemkomna från vår första semester på evigheter, närmare bestämt 1,5 år. En kort semester men det kändes väldigt avslappnande och skönt.
Första gången Minou vistades utanför landets gränser.
Första gången vi reste iväg som en familj.
Första gången sen Minou föddes som Matte och jag verkligen njöt av varandras sällskap och hade det hur bra som helst.
Vi hade två hela kvällar med bara varandras sällskap utan barn. Minou somnade i hyttan vid 7 tiden på kvällen. Vi sprang dit en gång i kvarten till var 20 minut och kontrollerade att hon sov. Men vi kunde ändå gå ut och äta gott, sitta och ta en drink på tu man hand och på lördagen få till en SPA kväll ihop med bubbelpool, ångbastu och massage.

På lördagen strosade vi omkring inne i Tallin som är en stad som överraskade mej. Den är väldigt gemytlig och mysig. Mycket fina hus att titta på och härliga små kullerstensgator att vandra över. Överallt låg det mysiga ute cafeer och restauranger. Lunch åt vi på en afrikansk liten restaurang där vi satt på en takterass.  Maten var kanongod, vilket även Minou tyckte.



Minous nya favoritställe som var omöjligt att slita henne ifrån...
Fast det fanns fler i familjen som tyckte det var minst lika kul som hon tyckte.


Familjemys. Det vaa på tiden att vi äntligen tog oss iväg och gjorde nått tillsammans. Borta från alla måsten, viljor och krav med aktiviteter, städning och jobb.


Coolingen i sin nya gröna tröja, mockasiner och byxor från Lindex. Minou var hur duktig som helst och satt i vagnen hela dagen när vi besökte Tallin. Men det fanns nog mycket att titta på för henne också




Många likande gator och platser fanns det att besöka och strosa omkring på. Egentligen är jag ingen statsmänniska utan brukar föredra att semstera utanför storstäder (Tallin e kanske inte så stor ifs). Men när städerna är så här mysiga och lugna så kan jag verkligen njuta av dem på ett annat sätt.


Marknad. Tyvärr så vvar variationen inte så stor men konkurransen mellan stånden destu större eftersom de alla envisades med att sälja exakt samma prylar. Så gillar man bomullsstickade kläder så åk till Tallin:)



Jeanshundar inne på Jack and Jones. Fick nästan lust att sno med mej en som Minou kunde ha och leka med men avstod pga samvetet. Matte glömde sitt Visa kort i kortautomaten och kom på det tillbaka på båten men innan den lämnat hamnen. Han fick i panik ta en taxi tillbaka till butiken. Vänliga och ärliga som de var så fanns kortet kvar där...Tack tur!

Min goda måltid med tigerräkor. Tigerräkor är nog bland det godaste som finns.


Minou och Matte äter afrikanskt.


Fint hus


Norpan spelar maraccas på vägen hem i bilen...



Kommentarer
Postat av: ztina

vilka mysiga bilder.. ser ut som om ni haft de fantastiskt!! va kul att de gick bra med lillan..

2010-08-17 @ 11:05:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0