Ostkrustad med gräddstuvad svamp

Ja då var jag ostomanen igång igen. I fredags var Anna här och vi lagade trerättersmiddag. Till förätt gjorde vi denna ljuvliga fyllda ostkrustad.

4-6portioner
1/2 cm skica gräddost per person
150-200 gram svamp,gärna färsk och gärna blandad
1 msk finhackad lök
smör till stekning
2 dlgrädde
1 dl creme fraiche
salt och peppar


Gräddaostskivorna på smörpapper i ugn, 225 grader. Passa dem noga och ta ut dem när de är gyllenbruna. Så fort de svalnat så de går att förflytta hängs de med en palett över botten på ett glas. Forma efter hand med hjälp av händerna. Bryn svamp och lök ismörtills allvätska kokat in. Slåöver grädden och koka stormigt tills det blir simmigt. Tillsätt creme fraiche och låt puttra tills stuvningen blir krämig.Krydda.Klicka stuvningen i de torra och stelaostformarna och garnera.


Till middag gjorde vi en....ja vi gjorde även där en ostsås.....:)


3-4 portioner
500 gram fläskfile
1 färskost med vitlök tex boursin
1-2 finhackad vitlök
2 dl creme fraiche
2dl vispgrädde
färsk hackad persilja
salt och peppar
smör till stekning

Skär fläskfilen i 4-5 cm tjocka skivor som snittas på mitten utan att skära igenom. Banka ut dem. Bryn filen i smör. Salta och peppra. Lägg över i annan form. Spara allt stekfett och fräs vitlökshacket i det. Smält i ost och rör i creme fraiche och grädde. Puttra till simmig konsistens och smaka av med ev mer kryddor. Rör ner persiljan.



Vi hade skivad potatis i ugn och en schysst sallad till. Men båda recepten är ur LCHF kokbok så det kan man utesluta om man vill följa deras diet med endast fett och proteiner.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0