Lucia


Måste bara få visa upp min lilla sammanbitna Lucia.
Övriga duktiga luciafirare på dagis...

Här kommer luciatåget...


Kommentarer
Postat av: Sandra

Hejsan! Var inne och googlade lite om ambulanssjukvårdare och utbildning osv och hittade din blogg och har läst en del:)!

Skulle bli jätte glad om du kunde ge mig lite svar på några frågor inom det yrket!

Det jag funderar mest på är om det är svårt att plugga till det och lyckas? Jag har precis pluggat upp matten och har kommit in på omvårdnad nu, finns det någon "ambulandutbildning" man kan ta direkt efter man är klar undersköterska eller är det ett krav att plugga till sjuksköterska också?

Och om jag ska börja med uska utbildningen nu,hur många år tar det då tills jag sitter där i ambulansen:)?

Skulle bli jätte tacksam om du kunde ge svar inne på min blogg:)!! Mvh Sandra

2011-12-26 @ 19:47:06
URL: http://morefromsandra.blogg.se/
Postat av: miranda

Hej.

Jag skulle gärna svara inne på din blogg men då du glömt atts kriva den så kan jag tyvärr inte det.Roligt att du hittat hit iallfall!

Måste ge en stor varning för den där ambulansutbildningen. Du blir ingenting utav den och kommer aldrig att få fast jobb på ambulansen av att gå den. Det är numera krav på att man ska vara minst sjuksköterska för att få fast jobb i ambulans.Sp hör ska du gåm tillväga. Läs först till undersklöterska. Om du kan så jobba sen extra på ambulansen som undersköterska när du pluggar till sjuksköterska. Vissa ställen i sverige kan man jobba på ambulansen under sommaren fast att man inte är sjuksköterska.

Men du måste läsa tre år till sjuksköterska iallfall. Efter det så finns det ytterliagre en utbildning som ärm en specialistutbildning på universitetet till ambulanssjuksköterska. Den är på ett år helfart.

Jag vet inte hur lång din uska utb är en den plus tre år till sjuksköterska sen ett års arbetserfaranhet som sjuksköterska innan specialitsutbildningen som ¨är på ett år. Det är totalt fem år utan din usk utbildig inräknad. men då är du färdig men kan säkert jobba i ambulansen näör du är färdig som vanlig sjuksköterska mockså beroende på vart du bor i landet. Var bor du?Skicka gärna din blogg och lycka till kram!

2012-01-06 @ 22:46:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0