Chili con kyckling

Ett enkelt snabbt ganska gott och nyttigt lunchtips.

2-3 kycklingfileer
1 pkt Krossade tomater
1 KöttBuljongtärning
Chilipulver
1-2 dl Matyoghurt
2-3 vitlökar
1 burk med vita, kidney eller blandade bönor
Persilja

Fräs kycklingen och vitlöken. Häll i buljongtärningen, chilipulvret, bönor och krossade tomater. Låt koka några minuter. Häll sedan i yoghurt och persilja. Servera med ris och en nyttig sallad alternativt avokado.


Avokado

Lägg till avokado till lunchen. mellanmålet eller frukostmackan. Avokado är rik på energi och innehåller enkelomnättat fett som sänker det dåliga kolesterolet och sänker det dåliga. Avokade innehåller även vitamin E som ärm bra för hud och hår samt mineraler och antioxidanter.

Från början tyckte Minou om avokado men sen plötsligt slutade hon äta det. Men jag hra fortsatt att servera det eftersom jag tycker det är en sån nyttig och bra frukt. Nu äter hon åter igen avokado men kanske inte med den största förtjusningen men om hon får greja med uppskurna bitar så slinker det ner en hel del...


Träningsvecka!

Förra veckan blev en gaska dålig vecka för min träning. Visst det blev några träningspass men energin var helt borta. Efter en lugn helg så är batterierna laddade till max så nu kör jag. Start ikväll på brandstationen med förhoppningsvis ett hårt crossfit pass. Sen ska hela veckan bara rulla på med roliga träningar.

Om man gör en träningsveckoplanering inför varje vecka och lägger upp vad och ungefär när man ska träna så blir det lättare att följa det.

Så därför gör jag det nu här: Hårdheten på passet beräknas utifrån en femgradig skala där 5 är det tuffaste och mest intensiva.

Måndag: Crossfitpass - nivå=5
Tisdag: Bodyrock - nivå=4
Onsdag: Bodyrock - nivå=4
Torsdag: Squash - nivå=3, Mitt eget bodychallengepass på kvällen nivå =4
Fredag: Bodyrock - nivå=4-5
Lördag: Träning utan näramare bestämning

Jag planerar för ganska intensiva pass eftersom de är korta men tuffa. Tränar man kortare pass som jag oftast gör så gäller det att hålla hög intensitet genom hela passet.

När jag tränar bra så blir jag automatiskt motiverad att äta mer kostmedveten och hälsosamt så därför planerar jag att unna och ge min kropp en bra vecka med extra nyttig mat.


Vad har du för planering över din träning denna vecka?

Kvälls eller morgongott

Naturell youghurt som den är eller med någon smak. Jagh gillar den med svartvinbärssmak bäst. Hacka blandade naturella nötter och skär en grapefrukt i bitar. Gott och nyttigt...Lite fakta om NÖTTER:

Nötter är ett bra livsmedel att lägga till den kontinuerliga kosten. De innehåller mycket av omega 3 fettsyror samt flera andra viktiga fettsyror som mestadels är omättade fetter. Dvs de höjer inte kolesterolet.

Nötter innehåller även vitaminer, folsyra protein, fibrer och magnesium.

Ämnena i nötter förbättrar även den fysiska och mentala utvecklingen samt är bra för hud och hår.

Lite fakta om GRAPEFRUKT:

Grapefrukt är rik på c-vitamin, 100 gram C-vitamin i en måltid ökar järnupptaget 3-5 gånger. Grapefrukt innehåller dubbelt så mycket fibrer, pektin, som äpple och banan och är rik på folater och folatsyra som är ett ämne som är viktigt för nybildandet av hudceller vilket motverkar åldrandet av huden.


Adventskalender-pyssel

Ledig helg. Inget absolut inget inbokat eller planerat. Helt sjukt skönt. Hemmakväll med idol i fredags. Hemmahäng och pyssel med Minou på lördagen och hemma häng och en tur till skojlandet på söndagen med familjen och en kompis.


Adventskalendern börjar ta form. Men då jag tydligen inte e så bra på matte så räkande jag fel på antal symboler och planerade endast in plats för 20 st ist för 24. Det blev lite tajt i slutet eftersom jag är smart att börja limma fast dem direkt...


Minou sorterar ögonen


Ja så här ser det ut hemma hos oss när vi har pysselstund. Saker högt och lågt...


Vi fick lite extra hjälp med att rita figurer


Ja så här blev det färdiga resultatet. Nu blir det en liten klapp per dag i december till Minou. Undra hur hon kommer ta det när julen är över och det e slut på klapparna...


Träningsuppvisning

Igår hade vi från Njoy träningsuppvisning och promotion i Vågen gallerian. Jag var grymt nervös innan men när vi väl var igång med de olika uppvisningarna så släppte nervositeten och allt flöt på bra. Vi visade upp Bodychallenge i tre små korta pass och ett kort pass där Annica och jag var adepter på ett bodycombat passsom leddes utav Emily.

Bilderna därifrån blev skitdåliga eftersom det är svårt att ta i rörelse och ljuset troligtvis inte var det bästa. Därför komemr bara nån enstaka bild med därifrån...


Här kör vi bodycombat


TräningsredskapMan kan enkelt ordna ett schysst gym hemma med lite fantasi. Så här såg mitt gym ut idag....


Två stolsryggar används till en magövning där jag jobbar med att dra upp knäna mot magen.


En baksida på en trappa används till reverse push ups eller till chins


En matta till magövningar och stretching


En typ av extra vikt


En annan typ av extra vikt


Det mest användbara redskapet är min egen kroppsvikt som jag till största del anväder.

Efter endast 12 min träning så dryper svetten. (Inte det mest framhävande fotot men så här ser jag ut med svettig och med mascaran halvt ner på kinderna). Om någon störs sej på att jag lägger upp bilder i endast träningstopp så låt bli att titta. Det är så jag tränar hemma och det är så mina bilder kommer att läggas upp....Precis som det är! 


Dagens lek

Idag har jag och Minou bara bara varit hemma hela dagen och kvällen. Det hör inte till vanligheterna eftersom jag ofta åker iväg på kvällen, antgligen till jobb eller träning om vi har varit hemma under dagen. Men idag var bilen inlämnad för reparation för 3000 gången och vi kom ingenstans.

Så vi sysselsatte oss med diverse leker i hemmiljön. Bland annat lekte vi smaka leken som jag ofta lekte med min syster när jag var liten. Men även som tonåring lekte jag och en kompis den med ett par killar men då var man inte så snäll så man lät de andra smaka på diverse vidriga saker såsom stark senap, ättika och kattmat.

Idag var jag lite snällare. När Matte kom hem så lekte jag och Minou med honom och hon matade honom med olika livsmedel.


Fin fina finaste Minou

Jag tycker Lindex har väldigt fina barnkläder. Det är nog den enda butiken jag handlar kläder till Minou i. Övrigt köper jag på loppis eller på nätet. Jag har aldrig varit en älskare av mumintroller, musse, bamse och andra etablerade figurer. Tyvärr så gäller inte alltid detsamma för barnen så nu har jag fått ge med mej lite och inhandlat lite lilleskutt kläder till Minou. Hon är grymt stolt över den nya kjolen och för en gångs skull så ställde hon frivilligt upp på en fotografering...


Själv gillar jag mest de nyinköpta benvärmarna och den nya färglada halsduken


Sparrispaj

En av mina favoritpajer är en Sparris och parmesanpaj. Jag och en kollega lagade den på jobbet i helgen och det blev en succe även hos honom. Så därför bjuder jag här på receptet. Jag brukar ha handskalade räkor, sallad och en romsås som tillbehör.

Fingerkladd

Fick ett förslag på aktivitet för barn av en kompis. Att kladda, måla med fingerfärg. Jag besökte Bra och begagnat i Hallsberg igår och hittade faktiskt fingerfärg där. Halvfulla burkar men vad gör det när det kostade 25 kronor för fingerfärg och massa annat smått och gott.
Idag blev fingerfärgsdebuten för Minou.


Intensivträning

Att träna riktigt hårt, känslan av att nästan spy, att varje muskel i kroppen nästan krampar av mjölksyra, svetten rinner över hela kroppen. Ja det tillståndet gillar jag. Det gör även flera av minam udnerbara träningsvänner, de flesta tjejer. Det är grymt att ha så många underbara träningsfreaks i min närhet.

När jag och Annica startade upp Bodychallenge på klubben hade vi stora förväntningar. Vi trodde givetvis att det bubblade av andra träningsfantaster på Njoy som precis som vi älskar att köra hårda träningspass. I början hade vi ganska fulla pass men tyvärr så har det minskat lite i antal. De flesta har gett  mycket positiv feedback men några har sagt att det var ett alldeles för hårt pass. Ja givetvis kan inte all träning passa alla men jag tycker att det borde finns ett mycket större antal där ute som precis som vi gillar den där extra utmaningen. Att se de snabba resultaten. Att övervinna sej själv och lyckas lite bättre än vad man trodde man kunde från början...

Jag hoppas fortfarande att de finns där och snart hittar till våra pass. För jag vill fortsätta att få se folk ge gärnet och vara den som får dem att känna sej sådär lite extra stolt över sej själv och sin prestation.

Så träna på!

P.s jag har en förhopping om att min blogg kan få en lite er träningsaproch.


hej

Hej jag har inte givit upp min blogg men behövde en paus och sen är mitt tangentbord trasigt eftersom Minou plötsligt en dag kom gåendes med mellanslagsknappen i handen. Det blir så jävla jobbigt att skriva då så jag tappade lusten. Ska försöka inskaffa ett nytt tangentbord så jag kommer tillbaka till pling plongandet framför datorn igen...KRAM!

RSS 2.0