Rumble of the King

Igår åkte jag med ett gäng kompisar till Stockholm och tittade på kampsportgalan Rumble of the King. Det brukar vi göra en gång om året och det är alltid lika roligt. Vi tyckte vi planerade uppresan bra och var ute i god tid. Väglaget var som förväntat helt värdelöst och snökaoset piskade framrutan. Utefter vägen låg långtradere efter långtradare i diketskanten. Bergningsbilarna verkade ha fullt upp. Vi hade faktiskt ganska flyt för det vara aldrig totalstopp i vår körriktning även om farten stundtals påminde om snigelns.

Vi kom fram till Stockholm i skaplig tid medn nästa problem var att hitta till hovet. Alla hade åkt med inställningen att det säkert är någon annan som hittar. Den där någon annan fanns tyvärr inte med i vårt ressällskap. Efter mycket trasslande, felkörningar, vändningar och vägförfrågningar var vi framme vid globen. Då dök problem nummer tre upp. Parkeringsplats! Det var totalt överfullt i vartenda parkeringshus och bilarna stod överallt efter varenda gata. Tillslut hittade vi en lucka efter en gata men där fick man egentligen inte stå. Vi parkerade där endå och hoppades på tur att lapplisorna var trötta den dagen.

Någon sena anlände vi äntligen. Tyvärr var galan i sej en ganska stor besvikelse. Jag saknade de där riktigt jämna krigarmatcherna som går till extra rond. Den absolut bästa prestationen för kvällen stod Frida Wallberg för. Det var den finaste renaste, tightaste boxning av en tjej jag någonsin skådat. Hon gick den första titelmatchen på svensk mark de senaste 40 åren. Hon vann sin match och kan nu stolt ställa in sej i ledet brevid Ingemar Johansson och Armand Kranch.

Sista höjdpunkten på kvällen skulle vara fighten mellan Jörgen Kruth och Bob Sapp. Bob Sapp gjorde en hejdundrande entre. Men matchen var över efter 40 sekunder. Kruth satte ett litet knä i magen på Sapp och han gick ner.Hans coacher kastade in handduken och matchen var över. Galan avslutades med att Bob Sapp totalbuades ut av hela publiken......


Mäktig känsla att biljetterna var utsålda och alla platser nästan fyllda på Hovet...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0