Jacka

Klicka för att stänga fönstret
Är inte denna jacka grymt söt? Hoppas kunna köpa den till Minou...


Dagis

Innan Minou började på dagis så funderade jag en del på vilket typ av dagis jag helst skulle vilja ha henne på. Om jag får välja så väljer jag ett ute dagis där de har en ekologisk kultur. Att de skulle ha en egen kock som endast lagar ekologisk mat.
Men det finns inget sådant dagis i närheten där vi bor. Men Minou går iallfalla på ett utedagis och jag tycker att dagiset och personalen är superbra.

Det är ttt litet och personligt dagis där jag känner mej väldigt bekväm med personalen. De känns mer som vänner än Minous dagisfröknar.
De är ute väldigt mycket. Varje måndag har de gymnastik och varje onsdag går de på utflykt till skogen. Dagiset känns varmt och hemtrevligt.

Jag jobbar ju endast på timmar på ambulansen och därför vet jag väldigt lite i förväg när jag behöver ha Minou på dagis eller inte. Men det har aldrig varit något problem. Jag kan ringa dem klockan halv sju på morgonen och säga att hon kommer om en halvtimma och det fungerar jämt. 

Idag hade dagiset ordnat en vårfest för alla familjer i skogen. Vi samlades och gick på en tur i skogen med små uppdrag, lekte i en äventyrsbana som en av dagisfröknarna byggt upp, grillade, "magistern" hade uppvisning med jonglering med eldfacklor och avslutningsvis så sjöng alla barnen för oss.

Super mysigt och trevligt engagemang.

På väg genom hinderbanan

Magistern har jonglerngsuppvisning

Härlig barnsång

En av Minous bästa vänner på dagis. Minou vägrade ta av sej cykelhjälmen och hade den på under nästan hela kvällen...


Mammas dag

Minou hade ordnat en mysig mors dag för mej igår. Jag i sällskap med henne fick gå på skattjakt i trädgården. Här och där fanns det röda rosor med fantastikt fina meddelande på. Jag blev extremt rörd av vartenda ord som hon och hennes far knåpat ihop.
Vi lyckades hitta alla rosor och även en cheese crunches påse....
Sen avslutade vi med en fika. Jag lyckades faktiskt laga ihop en riktigt god maräng rabarber paj tillsammans med lillgrisen. Som iochförsej försvårade för mej när hon hällde i vatten i degen eller välte ut en dl socker på golvet..

YES

Ja ja jaaaaa jag klarade både teorin och de praktiska momenten i blåljusutbildningen. Så nu får jag köra prio 1 körningar ut till patient. Jag är på jobbet nu och har haft min första körning. Måste bara säga att det är grymt skoj!
Sitter för tillfället på pass nere på stationen i Byrsta. Det är lugnt just nu men vi har hela natten framför oss då vi kör som bil nummer 1 ut på utryckningar.

KRAM!


Gladast

Det är skönt när barnen har glada och positiva perioder. Oftast är Minou en väldigt lätthanterlig och glad liten tjej. Men rätt som det är så kommer hon in i en arg period och får hysteriska utbrott 15 gånger om dagen. De perioderna varar en till två veckor och sedan är hon som vanligt igen. Nu vet vi om det och hanterar det bra. Jag tar inte åt mej på samma sätt som jag gjorde när hon började med dem. Nu har hon varit glad och sprallig i flera veckor och jag bara längtar hem till henne varje dag. Underbara lilla unge!


Körutbildningen

Shit vilka roliga dagar jag har haft på min blåljusutbildning. Jag har blivit bättre på många saker i min bilköring och mycket säkrare, speciellt vid omkörningar. Det är superskoj att utveckla sin egna bilkörning och att få trycka på gasen. Imorgon väntar ett teoriprov och om jag klarar det så får jag tuta och köra. Jag jobbar imorgonnatt så möjligheten finns att det är jag som far omkring med det blåa ljuset på gatorna.

Idag var vi i Västerås och övade på stadskörning. På vägen dit och hem hade vi omkörningstekniker. Vi var totalt 8 kursdelatagre och 4 ambulanser. Så vi har varit i par hela utbildningen. Under omkörningsövningarna kör vi i två om två ambulanser och kör om varandra varannan gång.

TUT TUT!


Gammalt och nytt


Mixen av något gammalt och något nytt ihop tycker jag är fin. Jag har precis köpt ett par fina begagnade KAVAT sandaler på loppis för 15 kronor till Minou. Jättegulliga även om de är lite slitna. Jag gillar också hennes nya gröna skogsbodysuit från Kameleontdesign. Mysig att strutta omkring i på kvällen när vi grillar på uteplatsen....


Katt


Skulle katterna vilja he fler kattfamiljemedlemmar i familjen skulle jag gärna skaffa en katt till. Då skulle jag ta en hona från ett katthem. Men jag tror inte det skulle vara så uppskattat så jag får fortsätta njuta av de odjuren som vi redan har.

Mina livsnutare!


blåljusutbildning

Nu sitter jag i ambulansen på väg till karlskoga. Hela veckan är jag på blåljusutbildning. Om jag klarar utbildningen så får jag efter avslutad kurs börja köra prio 1 ut till patient. Tanken är att man först ska träna att köra prio 1 utan patient i bilen och med en erfaren kollega/chaufför som handledare bredvid. Förhoppningsvis efter sommaren kan vi sedan börja köra prio 1 både till patient och med patient i bilen. Utbildningen kommer vara både teoretisk och praktisk. Det ska bli skitkul men jag är också nervös. Det känns som att man har mer ögon på sej som tjej och att man alltid måste bevisa lite extra... Men nu kör jag!

Ett kliv ut i livetSjälvmord

När jag gick min grundutbildning till sjuksköterska så jobbade jag extra en sommar som undersköterska på IVA (intensivvårdsavdelningen). Där fick jag ha hand om väldigt många patienter som var där av ungefär samma orsak. De hade på ett eller annat sätt försökt att ta livet av sej. På ett halvår hade jag två män som hade skjutit sej själv i huvudet med ett hagelgevär och överlevt. De hade stoppat in mynningen i munnen men skottet gick lite snett och de skjöt bort halva ansiktet, käken istället. Sen fick vi in personer som hade överdoserat olika preparat, eller några som lagt sej framför bilar, tåg eller andra fordon. Andra försökte dränka sej själva eller skära sönder stora blodkärl.

Jag förundrades över hur extremt vanligt det var med självmord och självmordsförsök. Minst ett men oftast två självmordsförsök kom in till IVA varje vecka. Det var bara de personerna som var i kritiskt tillstånd som hamnade där. Alla som lyckades med sina försök fick ju jag aldrig vetskap om eller de som hamnade på andra avdelningar och inte var lika allvarligt skadade. Så då kan ni förstå att siffran för självmordsförsök eller genomförda självmord i vår stad är betydligt högre än 1-2 personer i veckan.

Den vanligaste dödsorsaken för män mellan 20-45 år är för övrigt självmord.

Även på ambulansen kommer jag ofta i kontakt med dessa personer. Både de som gjort ett försök eller de som lyckats ta sitt liv. Jag har varit på en man/pappa som gasat ihjäl sej i sin bil. Den synen när vi påträffade mannen finns fortfarande kvar på min näthinna.

Jag har även kommit till en person som hade hängt sej. Genom hjärtlungräddning fick vi igång personen igen och vi kunde transportera personen till sjukhuset. Men hjärnan är extremt känslig för syrebrist och även om man får igång hjärtat igen så kan hjärnskadorna vara så omfatatnde att personerna blir sk hjärndöda.

Vissa personer, oftast yngre kommer alltid vara lite jobbigare att inte lyckas rädda till ett fullvärdigt liv igen. Tankarna brukar cirkulera ett par dagar innan de läggs in i facket för erfarenhet istället.

Ännu mera tragiskt är det i de situationer när det är barn som blir drababde. De kanske förlorar sin mamma eller pappa. Sen jag fick barn själv är DET nästan det värsta att tänka på.

Ta vara på era nära och kära för man vet aldrig vad som händer imorgon!


Samvetet

För övrigt så lider jag just nu över det ständiga dåliga samvetet.

Det dåliga samvetet över att jag inte tillräckligt hinner:

BLOGGA
TRÄFFA MINA VÄNNER I DEN UTSTRÄCKNINGEN JAG SKULLE VILJA
TRÄNA VARJE DAG
SPELA SQUASH OCH BADMINTON
HÄLSA PÅ AVLÄGSNA BEKANTA SOM UNDRAR OM JAG DÖTT (Fick ett kort på posten idag där folk undrade om det hänt mej något eftersom de inte hört av mej på ett halvår)
VARA HEMMA OCH INTE GÖRA NÅGONTING MED FAMILJEN
OCH ALLA TUSEN MÅSTE GÖRA FIXA SAKER (Har dock börjat beta av en att göra tråkig lista, helst ens sak ska genomföras varannan dag)

Loppis

Ja då har äntligen loppissäsongen dragit igång. Ingen är gladare än jag men ett problem kvarstår dock. Tiden att hinna åka till loppisarna. De flesta äger rum på lördagar och var och varannan lördag jobbar jag. Vi har flera loppiasr runtomkring våra nejder och jag har besökt en av den. Där hittade jag denna utemöbelgrupp i retrostuk.
Jag har ju funderat fram och tillbaka på hur vi skulle göra med utemöbler och vi har varit runt och tittat i diverse butiker men inte hittat nått som vi ville ha till 100 %.
När jag dök på denna grupp på loppisen som endast med dynorna kostade 375 kronor så slog jag till. Om vi senare tröttnar och vill ha en nyare variant så blev det ändå ingen stor kostnad.

Men jag känner mej nöjd med gruppen och tycker den är riktigt cool.Schyssta trälådor brukar man ofta hitta på loppisar som man kan plantera färska örter eller blommor i.


Busfrö


Snart är grannens postlåda fylld med vacker vägsten...Varje dag ökar stenantalet däri...


Blomsterodling

Nu är jag helt inne i allt som heter blommor och trädgård. Jag vill anlägga blomrabatter och plantera blommor och träd överallt. Det är verkligen skitskoj med blommor men synd bara att jag är så extremt dålig. Men jag gör mina tappra, egna små försök så får vi se nästa år på resultatet...


Tvårätters för familjen

Att laga god middag på kvällen som passar både mej och Matte men ändå känns barnvänligt är svårt. Men jag vill att Minou ska vara allround vad det gälelr maten så oftast brukar hon få äta det vi äter. Får hon inte i sej tillräckligt så får hon välling efter det.

Idag gjorde vi tvårättersmiddag med förrätt och huvudrätt.

Jag trodde aldrig Minou skulle gilla förrätten som var kallrökt lax med citronkräm. Men hon mumsade glatt i sej både sparris lax och tomater.


Kallrökt lax med citronkräm:

Kallrökt lax
Färsk sparris
Salladslök
Cocktailtomater
Cremefraiche
Citron
Dill

Lägg upp kallrökt lax på en tallrik. Koka den färska sparrisen 1 min och snitta upp den. Skär salladslöken grovt, klyfta cocktailtomaterna och lägga alla görnsakerna över laxen. Blanda cremefraiche med dill och pressad citron. Häll över lite av citroncremen på grönsakerna. Servera med ett grillat bröd.

Ser kanske inte mycket ut för världen men är enkelt och väldigt gott.

Huvudrätten bestod av grillspett med kyckling, rödlök och nektariner. Till det gjorde jag en sallad med mango, ruccola, sockerärtor, cocktailtomater, avocado, pinjenötter och walnötter. Till det serverades en youghurrtdresing gjord på turkisk yoghurt med flytande honung och citron i.


Denguefeber

Morsan har denguefeber. Sjukstugan är här hemma i Ölmbrotorp. Det pyttsas nyponsoppa och springs med vattenglas. Men nu tycker jag sjukdomen borde ge med sej efter fem dagars intensivt plågande med feber, huvudvärk, musk och ledsmärta samt röda utslag över hela kroppen. Denna omgång av sjukdomen är inte jätteallvarlig. Drabbas man ytterligare en gång av denguefeber så är dödligheten hög. Då drabbas man ofta av blödning som i sin tur leder till chock med dödlig utgång. Jag tycker dte är dagas att mamma flyttar hem till Sverige nu. Jag vill ha min mamma kvar och Minou vill ha sin mormor kvar.


Rock by sweden

R1102

Bild lånad från blingit.se och från rockbysweden.se


Två stycken ny inhandlade rock by sweden smycken. Eller egentligen nygamla eftersom jag haft dem förut men lyckats slarva bort båda två. Helt otroligt och jag klarar knappt av att tänka på det för då blir jag så irriterad på mej själv.


Alfred

"Var inte ledsen lilla mamma
jag var tvungen att gå.
Den dagen hände det
och mitt hjärta slutade slå.
Älskade pappa mitt liv blev så kort.
Ta hand om varandra när jag flyger bort.
Jag vet att ni gråter
och det finns ingen tröst.
Men lyssna till ert hjärta
och ni kan höra min röst.
Jag finns inte bland er
men jag finns ändå.
Jag hör era böner
och älskar er så.


Tårarna rullar ändå var jag bara vara tvungen att publicera denna dikt här. Dikten är en dödsannons för en liten kille vid namn Alfred som gick bort bara 6 dagar gammal. Jag föjde hans livskamp via en blogg innan han slutligen gav upp och tackade för sej och flög till änglahimlen.

 Jag orkar inte alltid blunda för vekligheten även om jag oftare stänger ögonen numera (efter Minous nedkomst). Ibland måste jag bara ryckas med och beröras av tragiska öden och hemskheter.


Maskrosbarn


Familj

En ledig helg (bortsätt från sön kväll). Jag kan knappt minnas när vi hade det tillsamans sist. Trots att Matte var på 40 års fest på fredagen och jag spelade poker på lördagskvällen så hade vi den bästa familjehelgen på väldigt länge. Två hela, långa, varma, soliga dagar tillsammans med familjen. Nästan all tid spenderades hemma, pysslandes i trädgården eller bara slappandes i solen.

Jag tror att vår familj behöver mer bara vara utan krav, inte göra någonting, vara hemma, slappa, umgås tillsammans.

Det ska jag se till att vi får i sommar.


Diagnos

Måste man alltid sätta ett ord, en benämning på allting? Måste alltid spaltas in i olika fack för att förstås? Visst jag brukar skoja om att jag har damp för att jag är energisk och har tre miljoner bollar i luften. Men numera verkar det som att alla vill ha en diagnos bekräftad och när de väl får det så upplever de värsta aha effekten och alla deras bitar faller på plats.

Imorse läste jag en intervju med Frank Andersson. Han hade fått diagnosen ADHD och då föll allting på plats enligt honom och han kunde äntligen förstå varför han hade vissa beteenden.
Exempelvis så förstod han nu varför han ibland inte är närvarande i samtal utan är någon helt annastans i sina tankar. Vem katten är inte det? Har man en diagnos för att man inte alltid är 100 procentigt fokuserad.

Han förstod även nu varför han ibland kunde leta efter exempelvis sina solglasögon för att sedan upptäcka att de satt på huvudet. Det är för mej vardagsmat och säkert för övriga befolkningen också...UTAN diagnos.

Han tog även upp att ADHD var orsaken till att han så intensivt gick in i sin idrott. För mej är anledningen till att man frenetiskt ägnar sig åt en viss aktivtet inget mindre än INTRESSE.

Eller så kan man kanske sätta en ADHD diagnos på varende människa i världen så att alla förstår varför vi beteer oss som vi gör...


Fina


Kompisar

Det är skönt att ha en bästa kompis!


Bikinidags

Jag brukar inte lägga ut så himla många bilder på mej själv på bloggen eftersom jag alltid blir totalt värdelös på bild och får värdens sämsta självförstroende av att se på alla fula bilder. Därför blir det lite vågat att lägga ut dessa bilder. Men jag är extremt glad över mina skitsnygga bikinisar som jag köpt på Stadium. Så därför visar jag upp dem här. Så är ni ute efter en ny bikini för säsongen så kika in där. Jag hade svårt att välja vilka jag skulle ha av alla. Det finns jättemånga fina i massa olika glada färger.
Så nu struttar jag runt här hemma i dessa och försöker jobba upp en brunare nyans på min kropp. Jag får alltid höra att jag är extremt blek så det kanske är omöjligt för mej men jag ger det ett försök....


Alkohol

Först var jag gravid i 9 månader, sen ammade jag i ett halvår. Sen var Minou så liten att det inte var många tillfällen jag kom iväg på "kalas". Så jag kom bort ifrån alkoholdrickandet under en gasnka lång period. Nu är jag i full gång med träning och pririterar det väldigt högt. Att då dricka alkohol en kväll förstör för dagen efter då jag är alldeles för lam och bakis för ett hårt träningspass.
Jag förlorar även värdefull tid med Minou eller för andra aktiviteter genom att istället ligga och ojja mej i sängen. Nämnvärt roligt att vara för full tycker jag inte heller att det är. Jag gjorde mitt försök under gårdagskvällen men om jag analyserar det hela idag så inser jag att jag hade haft precis lika trevligt utan de två sista ölen. Vilket även hade medfört ett piggare tillstånd idag. Däremot uppskattar jag att tillsammans med en tjejkompis sitta och håva i sej en flaska vin och bli halvfulla och skvallra bort natten.
Summa sumarum så är livet så himla mycket roligare än att bara supa bort.
Jag kanske är tråkig...


Minou of the day


Utemöbler

Jag har hittat superfina utemöbler från JYSK. De har jag velat köpa i två år men min andra hälft har inte varit lika intresserad av utemöbler förren i år. Nu är han verkligen het på gröten och ingen är lyckligare än jag. Tyvärr så är det inte de bästa priser att i början på säsongen. Så hur snål får man egentligen vara? Ska man stå ut ytterligare en sommar utan möbler och inhandla dem på rean i höst. Eller är det värt att köpa dem nu och kunna njuta av schyssta utemöbler för första gången sen vi flyttade till hus?GP

Ja vad gör man inte för lite speedway. Premiären för årets GP tävlingar började i lördags. Fick lite smått panik när jag insåg att jag jobbade.
Inte hade vi rätt kanal med sändningen på tv där. Jag försökte då få igång matchen på datorn. Jag köpte den för 49 kronor. Men kunde sen inte öppna matcjen eftersom inte rätt rpogram fanns i datorn. Att installera går endast att göra omm man har det rätta lösenordet. Panik panik och åter panik för att få tag på rätt person som hade de rätta koderna.
Jag lyckades tillslut och matchen började. Efter tre heat pep det ljudligt i sökaren och jag tvingades bege mej till Mullhyttan. Kom tillbaka och hann se några heat igen. När semifinalerna sen skulle börja köras så var det åter igen dags för uppdrag. Hann dock precis tillbaka till sita heatet...EL finalo!
Ja en ryckig omgång men vad kan man begära en lördagkväll på jobbet. jag är ändå mycket lycklig över de få heaten jag hann se och det var klart värt pengarna och allt slit innan...

Uppladdning med kvällens program och kvällsmat från MAX

För övrigt var jag grymt missnöjd över kvällens vinnare Nicki Pedersen.


Klänningar

Fyra nya klänningar har vunnits hem på tradera. Alla är nysydda och alla utom den med de små trollen är unika i sitt slag. Jag älskar att köpa kläder som jag vet att någon lagt ner tid och själ på. Någon som suttit där med sina bara händer och knåpat och sytt för glatta livet. När inta alla sömmer är helt perfekta och tyget används för andra gången i sitt liv.

NY Söt klänning m brodyr * Sygrottan * Retro * Stl 86/92 NY
Denna längtar jag tills den dimper ner i brevlådan. Så söt liten lappklänning med spetskant.

REA 70%!!!    Kameleont NY  klänning troll 92
Ytterligare en tuff kreation från kameleontdesign.

KLÄNNING, JOHN BLUND, UNIK, RETRO FRÅN dorabella

Nostalgi med John Blund som jag själv hade på min rullgardin när jag var barn.

Nysydd  färgglad klänning  / tunika me lite retro stuk
Cool, färglad och perfekt för Minou


Återkommer

Har massor med saker att blogga om men tiden räcker inte till. Så det kommer nog en helt bunt inlägg inom kort. Ikväll kommer kompisar på besök och vi ska grilla så nu måste jag planera för det....

KRAM


RSS 2.0