Vad göra?

Vad gör man när en barn somnar kvart i sju på kvällen men vaknar efter 45 minuter och är super pigg. Jag ser två små glittrande ögon och två små glada risgryn genom spjälsängspinnarna. Sen far hon omkring och klättrar i sängen och bara vill leka. Hon gallskriker om jag lämnar henne. Åhh jag vill ha min egen tid på kvällen och önskar att hon kunde sova. Men undrar om vi lägger henne för tidigt? Vi lägger henne alltid mellan halv sju och sju. Vad har ni andra för rutiner och ideer?


Kommentarer
Postat av: Amanda - Mamma till Vincent och bebis i magen

Kolla över hur mkt hon sover om dagarna.



Lite grann verkar det som att hon inte fattar att det är kväll och dags att sova hela natten. Hon tar en snabb "dagslur" för att sedan vakna igen.



Sen KAN det ju vara lite tidigt, prova att lägga henne halv åtta.



Har ni kvällsrutiner? Sånt man bara gör på kvällen alltså?



Jag vet inte vad man ska göra, men jag skulle nog om det var min son låta han ligga kvar i sängen och leka där tills han somnar igen...



Svårt...

2010-06-28 @ 21:50:03
URL: http://ladysylvia.blogg.se/
Postat av: miranda

Ja det kanske e lite tidigt men det brukar inte spela någon roll vilken tid för hon vaknar alltid samma tid på morgonen ändå, oavsett läggtid. Tidigare orkade hon inte vara vaken längre det är därför som vi lägger henne så tidigt. Leka i sängen fungerar inte eftersom hon endast sitter och gallskriker om jag inte är bredvid henne. Hon vill att jag ska sitta och klappa på henne i oändlighet. Jag kan tro att hon har somnat efter en halvtimma men så fort jag slutar ta på henne vaknar hon bums och skriker.

Kvällsrutiner har vi med välling, tandborstning och numera en saga.

Jag har provat fem minuters metoden också fast jag brukar bara ta tre minuter. Men då säger min mamma att hon kommer få hemska upplevelser med att sova om hon alltid måste skrika sej till sömns. Då får jag dåligt samvete och tar upp henne.



Puhhh hopplöst känns det som...

2010-06-28 @ 23:02:35
Postat av: Therese Ivarsson

Jag håller med föregående lite, kolla över hur mycket hon sover på dagen.. När Kev var i minous ålder fick han inte sova efter 15 för då somnade han inte i tid på kvällen (vi la åxå honom typ 19). Han var jättetrött på kvällen de första dagarna men det brukar sägas att alla förändringar tar en vecka ungefär.. Sen så har jag alltid badat mina killar VARJE kväll sen de varit nyfödda, för att de somnar lättare då (de varvar ner under badet). kram

2010-06-29 @ 20:43:55
Postat av: Amanda - Mamma till Vincent och bebis i magen

Jenny, barn tar sällan igen sin sömn på morgonen. Den senaste veckan har v lagts runt tio elva på kvällen men tro mig, nog sitter han med pigga ögon vaken klockan sju på morgonen. Så det kan du nog inte förvänta dig. Så oavsett när du lägger Minou om kvällen kommer hon säkerligen vakna samma tid på morgonen.



Jag tror inte på att barn får hemska upplevelser av fem minuters metoden. Jag har under perioder kämpat mkt med en skrikande V om kvcällarna, ibland har det tagit uppemot EN TIMME innan han somnat utan skrik. Jag har gått in till honom, lagt ner honom ,klappat på pannan, sagt godnatt och gått ut igen,låtit honom skrika otaliga minuter, aldrig tagit tid, men visat för honom att jag finns där genom att gå in till dess han somnar ordentligt. Hemska upplevelser tror jag att de får om de har en mamma som visar att hon INTE finns där. Minou är också i ålder där hon insett att hon kan testa och styra... Jag förstår såklart att det är jobbigt... Men rutiner ändras inte heller över en dag som en annan här skrev. Det tar sin tid. Men som sagt, V har allt skrikit som en galen om kvällarna ibland men jag har varit uthållig, vägrat ta upp honom osv.



KRAM

2010-06-29 @ 22:58:58
URL: http://ladysylvia.blogg.se/
Postat av: Amanda - Mamma till Vincent och bebis i magen

Du skrev att du tagit upp henne... Hon VET att om hon skriker tar du upp henne, barn vill ju vara vakna om de har möjlighet. V vet att när han hamnar i sängen så gäller sängen. Det är inte för att skryta som jag sägedr att vi aldrig någonsin tagit upp honom efter att vi lagt honom för kvällen. Men jag har varit livrädd för att bli styrd av honom genom att ta upp honom. Jag tror lite därför somhan inte bråkar med oss, för han vet inget annat än att sängen betyder sova.... Minou har dessutommkt vilja, det har jag sett=) Hon är väl lik sin kära mor va!!

2010-06-29 @ 23:02:41
URL: http://ladysylvia.blogg.se/
Postat av: Maria Å

Jag håller med amanda, ta inte upp henne, det gjorde jag inte med Liam, bara gå in och säg att du finns där, det tar tid och är så jobbigt, men det lönar sig i längden. lycka till!!

2010-07-08 @ 13:40:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0