Smärtlindring

Sitter här på jobbet. Jag är bara inne och jobbar fem timmar ikväll. Skönt för jag är ganska trött och längtar lite hem till sängen. Så ett litet lagom långt pass passar mej perfekt. Det är lite små körningar men ändå ganksa lugnt. En kvinna med en höft som hoppat ur led, något barn som ramlat ner från en stol och en annan som det redan var för sent att påbörja några åtgärder på, tyvärr.

Jag tycker de körningar där man får arbeta lite exempelvis sätta en nål och ge lite läkemedel är de mest givande för mej som sjuksköterska. Det är alltid roligt att få göra en insats även om det är en enkel sak som att smärtlindra en patient innan förflyttning.

De patienter som har en svår och mycket smärtsam skada kan vi med ett läkemedel söva ner en kort stund och medan de sover så förflyttar vi dem till vår bår. Sen vaknar de upp ofta under transporten in och kommer inte ihåg någonting traumatiskt om förflyttningen. Mycket skönt och bra för patientens välbefinnande. Har man sedan grundat patienten med smärtstillande medel innan förflyttningen så har den ofta god effekt när vi väl kommer fram till sjukhuset. Det är härligt att få försöka göra det så bra och lindrigt som möjligt för den skadade. Ofta är det äldre människor och de blir så tacksamma och det är så mysigt att få ge av sej själv och ge lite extra omvårdnad i för dem en svår situation. KRAM


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0