Öppen skaldjurspaj
Igår lagade mor och jag en god, kall skaldjurspaj. Här bjuder jag på receptet.
4 portioner
Pajdeg:
100 g smör
3 dl mjöl
2 msk kallt vatten
Fyllning:
500 g räkor med skal
1 brk kräftstjärtar i lag, 170 g utan lag
1 pkt crab sticks, 200 g
2 dl tärnad gurka
2 msk tomatpure
2 dl creme fraiche
1 dl majonäs
1 tsk sambal olek
1 krm salt
1 krm peppar
25 g småbladig sallad
lime eller citron
Blanda pajdegen, kavla ut och klä en pajforma, diam 20 cm med löstagbar kant, med degen. Ställ kallt 20 min. Grädda pajskalaet i 25 min. Låt kallna.
Fyllning: Skala räkor, häll bort lagen från kräftstjärtarna, tina och dela crabsticks. Blanda skaldjur, gurka, tomatpure, creme fraiche, majonäs, sambal olek, salt och peppar. Skölj och torka salladen. Lägg den i botten på pajskalet. Fyll på med skaldjursröran. Klyfta citronen, garnera med klyftorna, och lite skaldjur. Servera pajen kall.